Møt vår kunde, El-Watch

Lidenskapen for teknologi og ønsket om å løse det umulige for sine kunder har bygget en kultur for innovasjon for El-Watch, som har sitt hovedkontor i Rindal. 

Historien om El-Watch startet for over 20 år siden med to teknologi-interesserte kompiser, som sammen kom opp med ideen om å montere sensorer i sikringsskap for å forhindre mulige branner. Den gangen var de forut sin tid da teknologien som eksisterte på den tiden ikke hverken var rimelig eller avansert nok, samt for plasskrevende til at det ble gjennomførbart å starte en produksjon. 

En fremoverlent grunderbedrift som El-Watch lot seg ikke stoppe, og har i mellomtiden utviklet en rekke andre produkter med suksess, som igjen har gitt selskapet verdifull erfaring og solid økonomi til å satse videre.  

 I dag er El-Watch ett fullverdig teknologiselskap der de ansatte har utviklet sensorplattformen «Neuron-sensorer» – et helt norsk produkt som inkluderer robuste og trådløse sensorer, gateway, skybasert løsning og app, som utgjør en komplett løsning spesielt egnet for industrien.  

 Sensorene kan installeres på få minutter og har deretter lang levetid med et energieffektivt batteri. Sensorene brukes av store globale selskaper som Alcoa og Smurfit Kappa, norske industrigiganter som Hydro, Elkem, Orkla, Tine og Bergene Holm, men også småskala produsenter som lokale slaktere, restauranter, hoteller og matprodusenter.

 I dag har El-Watch vokst til over 20 ansatte og kontorer både i Rindal og Trondheim. Selskapet fortsetter å bli drevet av en dyp nysgjerrighet og en tro på de utallige mulighetene som teknologien kan åpne opp for.